This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

14-Days Return Worldwide Shipping Never On Sale

Free Shipping Starting 150€ to EU & UK $200 USD to North America 300€ Rest Of The World

Rostul de dimineață. Doamnelor, domnilor, frați și surori intergalactici, NU aveți voie să uitați de IONESCU… - Bistrițeanul (Ianuarie 2021)

Rostul de dimineață. Doamnelor, domnilor, frați și surori intergalactici, NU aveți voie să uitați de IONESCU… - Bistrițeanul (Ianuarie 2021)

Ne-am propus, pentru această fabuloasă primă duminică de ianuarie un scurt exercițiu de admirație… Pentru că rareori mai găsești în zilele astea meșteșuguri născocite din inimă și pe treabă bună, dintr-un ac și-o ață, așa cum se întâmplă la „De IONESCU”…!


 

De aceea simțim nevoia să vă îmbiem să priviți cu luare-aminte. Să îndrăzniți să descoperiți poveștile ascunse în fiecare articol despre cânepă zămislit de cei care fac cinste mărcii De IONESCU.

Totul a pornit de la inițiativa unui tânăr din Bistrița – Ionuț Rus – care a început să producă haine din cânepă. De la tradiționalele cușme, fulare, măști, pantaloni, costume, ba chiar și jachete urbane… După o fantastică și îndelungată călătorie prin felurite meleaguri ale acestei lumi – despre care puteți reciti accesând linkul de mai jos:

https://www.bistriteanul.ro/strasnic-un-tanar-din-bistrita-produce-costume-barbatesti-din-canepa-le-vinde-apoi-in-franta-usa-si-italia/

Nu că v-ar lipsi neapărat o pereche de pantaloni de cânepă de la De IONESCU, nu că fularul sau cușmele lui moderne ar fi negreșit o prioritate pentru voi… Ci pur și simplu pentru că merită să răsfoiți din haști în paști această pagină…


Ca să vă înseninați… Să faceți cuiva un cadou adevărat și sănătos… Să vă convingeți că dacă ne-am concentra fiecare pe ceea ce ne face cu adevărat plăcere – așa cum se face la De IONESCU – lumea ar deveni realmente un colț de rai…


Până atunci, savurați și aceste imagini decupate, parcă, dintr-un alt film, altă lume, altă dimensiune. Și aflați, totodată, „domni și domnițe, boemi și skaterițe, că ne putem regăsi cu toții în tradiție!


Totul este ciclic, mai ales în modă. Noul e de multe ori un trend reinterpretat. Firea umană e recunoscută pentru capacitatea de redescoperire și actualizare…”, cum bine remarcă De IONESCU – cu gândul la un accesoriu pentru orice personalitate, fie ea rebelă, cu tente classy sau boemă.


Puțini dintre noi au habar ce legătură subtilă se întrețese subtil între cânepa De IONESCU și sărbătorile de iarnă… „Pentru noi, până și această perioadă e înconjurată de cânepă. Și în trecut, cânepa a avut un foarte mare rol în cultura și societatea românească, chiar și în ritualurile de Crăciun. Vrem să vă prezentăm câteva vorbe din popor, obiceiuri și tradiții care erau legate în mare parte de obiceiul torsului de cânepă.


Femeile erau considerate „sârguincioase’’ dacă se apucau a-și toarce cânepa când începea Postul Crăciunului și se străduiau să fie gata cu torsul până la Crăciun…”O altă veste extraordinară:


Doamnelor și domnilor, băieți și fete, surori și frați intergalactici, vă anunțăm c-am deschis oficial prăvălia De IONESCU și-n limba noastră ”dumnezeiesc de frumoasă”, vorba poetului.


Așadar, dați năvală, dați-o geană, și răspândiți mireasma cânepii mai departe pe la rubedenii, tovarăși și amanți, dar și pe la alte seminții și stirpe de aiurea, să se-nțolească domnește în strașnice veșminte zămislite pe treabă bună în Ardeal.


Vorba aia latină, „Distincta vestis distinctus animus”, adicătelea îmbrăcămintea corectă dovedește suflet ales.


P.S. Și nu vă sfiiți să găsiți cusururi, erori și incompatibilități și să ne sesizați grabnic! Proiectul de revitalizare a cânepii în România necesită în primul rând cooperare, iar feedback-ul dvs. ne ajută să evoluăm și să ne administrăm isprava în cauză mai cu temeritate și cu vigilență…”


Articol de Ioana Bradea, pentru Bistrițeanul.ro (03/01/2021)


 

 

 

 

Leave a comment

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are $100 away from free shipping.
No more products available for purchase

Your Cart is Empty