This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

14-Days Return Worldwide Shipping Never On Sale

Free Shipping Starting 150€ to EU & UK $150 USD to North America 300€ Rest Of The World

De IONESCU lansează o nouă colecție streetwear din cânepă (Dialog Textil, 12/11/2020)

De IONESCU lansează o nouă colecție streetwear din cânepă (Dialog Textil, 12/11/2020)

Ionuț Rus, fondatorul brandului de vestimentație din cânepă românească De IONESCU, a lansat de curând o nouă colecție inspirată de fabula Greierele și furnica. Shooting-ul realizat în cadrul natural oferit de Muzeul Astra din Sibiu a reprezentat ancestralul transilvănean și a creat un contrast interesant cu piesele, actuale și contemporane.


 

Brandul își propune să sprijine moda resposabilă și sustenabilă, promovând fibra de cânepă, al cărei potențial imens a fost ignorat în ultimii zeci de ani în România, cu toate că înainte de ’89 ne lăudam cu una dintre cele mai importante industrii de in și cânepă din Europa.


De data aceasta, Ionuț s-a îndreptat și spre zona de streetwear, concepând jachete pentru un public mai tânăr decât cel cu care era obișnuit până de curând.
„Lumile modei s-au întrepătruns și, în prezent, a avea stil nu înseamnă doar a purta un costum personalizat sau a urma modelul smart-casual. Cei din generațiile Millennials și Z sunt din ce în ce mai conectați și inspirați de subcultura streetwear, prezentă deja de zeci de ani”, explică el.


 

Din nou, colecția a fost realizată din cânepă indigenă 100% și realizată „cu drag în Transilvania”, iar de rezistență este jacheta tip denim.


„Când vine vorba de jachete, se știe că cele de tip denim arată cool. La asta se adaugă și faptul că sunt realizate din cânepă, fibră cu caracteristici puternice, care este rezistentă la foc și antimicrobiană”, mai spune Ionuț Rus.


De IONESCU continuă să facă din vechi nou. „Cu alte cuvinte, prin această colecție am încercat să îmbinăm simțământul tradițional cu estetica urbană, făcând trecerea de la ținutele formale, de ocazie, la veșmintele de zi cu zi.


Am adaptat pânza de cânepă la portul modern pentru ca tinerii să poată să redescopere acest bun național și să-l integreze în ținuta lor.” (I.R.)


Ionuț precizează de asemenea că „a învățat din greșelile trecutului”, iar acum lucrează cu precomenzi. Clienții care comandă o jachetă în septembrie vor profita de „un preț mai bun, transport gratuit oriunde în lume, iar livrarea va fi în prima săptămână din octombrie”.


El le recomandă clienților din țară să cumpere în lei, pentru a beneficia de un preț mai mic datorat unor costuri reduse cu transportul.


Modele: Paul Bondane și Maria Modi


Fotograf: Ștefan Cârstea


Loc: Muzeul ASTRA, Sibiu


 

Articol scris de Amelia Turp-Balazs pentru revista Dialog Textil (12/11/2020)


 

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are $100 away from free shipping.
No more products available for purchase

Your Cart is Empty