This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

14-Days Return Worldwide Shipping Never On Sale

Free Shipping Starting 150€ to EU & UK $200 USD to North America 300€ Rest Of The World

Filosofia Noastră

Filosofia Noastră

De IONESCU s-a născut din dragoste pentru cânepă și din devoțiune pentru visătorii, răzvrătiții și vagabonzii timpurilor moderne.

Celebrând imperfecțiunea ca noua estetică a frumosului și îmbrățișând spiritul de pionierat, suntem aici pentru a provoca status-quoul ”modei rapide”, pentru a cinsti revolta organică și-a onora sustenabilitatea, inspirând astfel o schimbare pozitivă a vieții pe pământ.

Ca și copii ai Epocii Siliconului și Biților, considerăm că menirea noastră constă în adaptarea valorilor arhaice la ambianța modernă, pe vechiul principiu al Poetului:

”Alte măşti, aceeaşi piesă;

Alte guri, aceeaşi gamă”.

Prin urmare, dorim să țesem o nouă realitate, re-vitalizând una dintre cele mai venerabile, și poate hulite, elemente de patrimoniu ale străbunilor – planta de cânepă.

Având o istorie milenară pe pământul românesc, evidențele arheobotanice sugerând existența ei încă din perioada neolitică, prelucrată fiind din vremea dacilor și ridicată la nivelul de artă în perioada tovarășilor, această iarbă verde s-a bucurat de o adevărată experiență carusel: de la statutul de grație divină a zeului la condiția de pecete a diavolului, de la simbolul firescului la însemnul rezistenței, iar de la chintesență în gospodăria țăranului la un simplu tabu în jungla urbană contemporană.

Din ferice, la fel ca și în cazul anotimpurilor și-a vieții, actualitatea cânepii este ciclică. Mai mult decât atât, în fața numărului record de emisii de carbon, a încălzirii globale progresive, a arderii accelerate de combustibili fosili și a defrișării hazardate, re-vitalizarea plantei de cânepă reprezintă un fapt impetuos necesar pentru viitorul planetei.

Din acest considerent, am optat – ca și blazon al brandului – pentru un alt simbol sacru al folclorului indigen, și anume, cucul; pasăre rebelă, libertină, neserioasă, eternul călător care nu-și face niciodată cuib și figură reprezentativă a Eternei Reîntoaceri, cucul este animalul nostru totemic sub aripa căruia dorim să reanimăm și să revigorăm cânepa românească.

Sprijinind artizanii locali și conlucrând cu megieși responsabili – straiele De IONESCU fiind făurite în întregime din pânze și brațe românești –, viziunea noastră constă în dezvoltarea etică și armonioasă a întregului lanț valoric al cânepii: de la rodire la prăvălie, de la iarba verde din câmp și până la haina cochetă de pe tine.

Invocând un stil boem, autentic și neo-etnic, ne devotăm măiestria și iscusința zămislind veșminte autentice, care să dăinuie, întru slava inimilor veșnic tinere a celor ce încă cred în frumusețea defectului natural.

Și pentru ca munca noastră să nu fie în van, veteranilor de mâine – copiii școlilor sătești – le donăm 5% din profit. Vorba țăranului, „dacă n-a învățat Ion, măcar să învețe Ionică!”


Ionuț Rus


CÂNEPIST | DIRECTOR CREATIV

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are $100 away from free shipping.
No more products available for purchase

Your Cart is Empty